Alla inlägg under januari 2011

Av Magdalena Svensson - 11 januari 2011 17:47

Har idag varit till läkaren och fått reda på lite mer om vad som gäller framöver. Det kommer att bli strålning 5 dagar i veckan i ca 6 veckor och samtidigt ska jag inta cytostatika i tablettform. Cytostatikadosen är så pass "svag" och kommer troligen inte att ge så jobbiga biverkningar. Det låter helt överkommligt i allafall, och under de här 6 veckorna kommer jag troligen inte bli inlagd på sjukhuset en enda dag. När de 6 veckorna har gått ska strålningen fortsätta att göra så att tumören minskar och det kommer att ta ca 6-8 veckor. Sen blir det operation...


Det känns väldigt skönt att veta att jag kommer att fungera hyfstat normalt under strålningen och cytostatika behandlingen eftersom det innebär att jag förhoppningsvis kommer att orka vara med Wilma på ett bra sätt.

Av Magdalena Svensson - 10 januari 2011 15:26

Då har det åter blivit vardag i familjen Svensson/Nilssons liv. Idag är det första dagen efter en tre veckors lång julledighet som Wilma är på dagis och Staffan är på jobbet. Det enda som inte brukar tillhöra vårt vardagliga liv är att jag är hemma från jobbet (sjukskriven från idag), men det är bara och bita ihop eftersom det kommer att vara min vardag många veckor framöver.


Vad har vi då ägnat oss åt under helgen? Lördagen gick åt till att hitta en födelsedagspresent till Staffan och mycket mys och bus med både Wilma och katterna. Söndagen var Staffans dag hela dagen, så vi åt gott och myste.

Av Magdalena Svensson - 3 januari 2011 20:37

Innan jag börjar min behandling känner jag, mer än någonsin, att det är viktigt att umgås med familjen vilket jag har all tid i världen att göra just nu eftersom alla i familjen har jullov. Gårdagen ägnade vi åt pulkaåkning, leka med lera och titta på tv (det var nog mest jag som tittade. Polisskolan, längsskidåkning och parallellslalom går ju inte att missa).


Förmiddagen idag har ägnats åt provtagning och klippning. Och under eftermiddagen har vi gjort något som jag och Staffan har funderat på länge, nämligen byta rum med Wilma. Wilma var i stort behov av ett större rum så att hon får plats att leka och busa runt. Sagt och gjort! Vi har burit möbler och leksaker. Wilma har hjälpt till att packa sina leksaker och katterna har funderat på vad vi håller på med. Snacka om att vi hittade både dammråttor och borttappade leksaker.


Självklart har vi hunnit med lite tv tittande i dag med :)

Av Magdalena Svensson - 1 januari 2011 13:53

Nyårsafton tycker jag är en enda lång väntan till tolvslaget, men i år gick det ovanligt bra att vänta. Jag fördrev tiden med att lägga klart pusslet jag fick i julklapp (1000 bitar på 4 dagar), jag förberedde middagen och vi hann med både mys och gos i soffan. När tolvslaget närmade sig hade Wilma sovit i tre timmar och katterna satt i fönstret och tittade på fyrverkerierna. Staffan och jag satt och njöt av goda ostar  och film på tv.

 


Undrar vad det nya året har att erbjuda. En sak vet jag redan och det är att jag måste kämpa mig genom en cancerbehandling som kommer att bestå av strålning, cellgifter och operation (förhoppningsvis startar de behandlingen nu i januari). Den behandlingen kommer att ta hela 1:a halvåret i anspråk, men jag har den andra halvan av året kvar. Under behandlingen ska jag njuta av att vara med min lilla familj, släkt och vänner. Om jag orkar kommer jag även att titta in på jobbet en sväng.   

Ovido - Quiz & Flashcards